Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Σοβαρά προβλήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο, Δήμου Θερμαϊκού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής σας γνωστοποιεί και ζητά την επίλυση των παρακάτω προβλημάτων:

Α. Άμεση οικονομική κάλυψη της απαραίτητης συντήρησης του σχολείου που συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
1. τοποθέτηση στεγανοποίησης στην οροφή του κυρίως κτιρίου καθώς πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει.
2. επισκευή και βάψιμο της εξωτερικής τοιχοποιίας καθώς αυτό συνέβη τελευταία φορά πριν 20 χρόνια με αποτέλεσμα σοβάδες να πέφτουν στον αύλιο χώρο με κίνδυνο να τραυματιστούν παιδιά.
3. προμήθεια και τοποθέτηση 2 air conditions στα νεοαποκτηθέντα – με πρωτοβουλία του συλλόγου – κοντέινερς ώστε αυτά να γίνουν λειτουργικά.
4. παρουσία σχολικού τροχονόμου τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών απ’ το σχολείο καθώς και κατασκευή σήμανσης στις εισόδους του σχολείου όπως προβλέπεται από το νόμο.
5. αντικατάσταση του καυστήρα στο παλιό παραδοσιακό κτίριο.

Β. Άμεση ανάγκη κατεδάφισης του πολεοδομικώς παράνομου και εκπαιδευτικώς ακατάλληλου παραρτήματος στο πίσω μέρος του κυρίως κτιρίου, το οποίο εδώ και χρόνια επισφαλώς στεγάζει 4 σχολικές τάξεις. Το συγκεκριμένο κτίριο δεν φέρει άδεια πολεοδομίας και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των μαθητών (κίνδυνος κατάρρευσης και με ένα μικρό σεισμό, πτώση σοβάδων στα κεφάλια των παιδιών, ρωγμές στο σύνολο της εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιίας, πλημμύρα ακόμα και με μέτρια βροχόπτωση, αδυναμία θέρμανσης και μόνωσης). Ο καυστήρας που υπάρχει σ’ αυτό προκαλεί αφόρητη δυσοσμία που καθιστά δύσκολη τη σχολική λειτουργία στις παρακείμενες αίθουσες διδασκαλίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο φέτος, το παραπάνω σχολικό παράρτημα, εκκενώθηκε για 2 εβδομάδες με τις ανάλογες για την κοινωνία του σχολείου συνέπειες. Το αίτημα αυτό έχει τεθεί κατ’ επανάληψη εδώ και πολλά χρόνια (υπάρχουν ανάλογα ντοκουμέντα) και η υπομονή όλων μας έχει πια εξαντληθεί.
Ζητάμε ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος στη θέση του παραπάνω αφού οι πληθυσμιακές ανάγκες της περιοχής το απαιτούν.
Σας καλούμε να επισκεφτείτε και να επιβεβαιώσετε “ιδίοις όμμασι” την κατάσταση του σχολείου.

Με εκτίμηση
το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής

-o-

Σχόλια par...alogou:
-- Κατ' αρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον etheroploo που μας κρατά ενήμερους για τέτοιου είδους θέματα.

-- Τώρα για το θέμα του 1ου Δημοτικού σχολείου:
Είναι νομίζω κοινό "μυστικό" ότι το σχολείο αυτό, έτσι όπως είναι, είναι ένα ακατάλληλο κτήριο για να γίνονται μαθήματα και για να περνάνε τα πιτσιρίκια την ώρα τους εκεί (την μισή τους μαθητική ζωή). Πέρασα 8 χρόνια της ζωής μου εκεί (δημοτικό και νηπιαγωγείο) και νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν την κατάσταση του κτηρίου. Είναι τουλάχιστον ντροπή να παραμελούμε τα βασικά και να ξοδεύουμε χρήματα για ηλιθιότητες τύπου "συντριβάνι στην πλατεία" κ.α. Στην παραπάνω λίστα του Σ.Γ.Κ.Κ. θα έπρεπε να προσθέσουν και την άθλια κατάσταση που βρίσκονται οι τουαλέτες [αμφιβάλω πολύ αν έχουν βελτιωθεί καθόλου από τότε που ήμασταν εμείς πιτσιρίκια]. Υπάρχει ελπίδα όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: