Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

16 Φλεβάρη 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

Πιστεύοντας οτι εκπροσωπούμε το μεγαλύτερο κομμάτι, αν όχι το σύνολο, των κατοίκων της Επανομής,
Εκφράζουμε με την διαμαρτυρία μας, την έντονη αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων της πόλης μας. Θεωρούμε άμεση προτεραιότητα και επείγουσα απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, την αποκατάσταση όλου του οδικού δικτύου της πόλης που δεν έχει ασφαλτοστρωθεί. Είναι καθήκον και υποχρέωση της τοπικής και δημαρχιακής αρχής να λύσει όλα εκείνα τα προβλήματα που υποβαθμίζουν την καθημερινότητα μας, την ποιότητα της ζωής μας, την υγεία μας και εμποδίζουν την ομαλή οικονομική και κοινωνική μας λειτουργία.
Θεωρούμε εξ ίσου σημαντικό, την κατάργηση του πεζόδρομου της πλατείας, για να αποκτήσει το κέντρο της πόλης ζωή, χαρακτήρα και ρόλο. Η σημερινή νεκροφάνεια της κεντρικής πλατείας μεταδίδει τη δυσοσμία της σε όλη την πολη, σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε μια ζωντανή πλατεία, μια δραστήρια πολη, παράδειγμα στην περιοχή.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την σημερινή οικονομική και πολιτική συγκυρία. Άλλωστε είμαστε εμείς πρώτοι που βιώνουμε τις συνέπειες της κρίσης και του μνημονίου. Γνωρίζουμε ακόμη την δεινή οικονομική κατάσταση του δήμου Θερμαϊκού. Όμως επειδή η κατάσταση συνεχίζεται μήνες τώρα και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, απευθυνόμαστε σε σας, τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας και ζητάμε τα παρακάτω:

1. Ενημέρωση, ποιοι είναι οι λόγοι που δημιούργησαν την κατάσταση αυτή των δρόμων και την παγίωσαν.

2. Τι σκοπεύετε να κάνετε για να λυθούν τα προβλήματα άμεσα και οριστικά.
Συγκεκριμένα βήματα, προτάσεις, χρονοδιάγραμμα.

3. Να προκηρυχτεί λαϊκή τοπική συγκέντρωση για να ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις του δήμου σε όλους τους δημότες της Επανομής, μιας και τα προβλήματα αφορούν όλη την τοπική κοινωνία και να αφουγκραστεί ο δήμος τις απόψεις των δημοτών.

Στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου, ελπίζουμε και περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: