Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

epanomi.gr: Όλα τα 'χε η Μαριωρή

Πως μου ήρθε τώρα να κάνω βόλτα στη Βικιπαίδεια για να βρω τι απέγινε εκείνο το άρθρο που είχαμε ξεκινήσει το 2007 με τον Παναγιώτη. Λίγο πολύ στην ίδια μικρή μορφή του έμεινε. Προστέθηκαν μερικές ανούσιες πληροφορίες: συμμετοχή στην "επανάσταση" του '21. Αλίμονο. Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δυστυχώς δεν λειτούργησε πολύ η Βικιπαίδεια για να μπουν πληροφορίες περί Επανομής. Ίσως θα έπρεπε να το ξαναπιάσουμε κάποτε. Πιο πολύ οι πιτσιρικάδες στα σχολεία (υπάρχει ακόμα το μάθημα της πληροφορικής ή το κατάργησαν όπως λέγαν;).

Όπως και να έχει ο σύνδεσμος στον ΝΕΟ ιστοχώρο της Επανομής έχει ανανεωθεί και στη Βικιπαίδια: www.epanomi.gr. Μπήκα λοιπόν. Είχα μπει και όταν την έφτιαξαν. Δεν θυμάμαι κάπου να αναφέρεται πόσο κόστισε η δημιουργία της σελίδας αυτής, και πόσο κοστίζει η συντήρηση της και από ποιους γίνεται... Πολλά δεν αναφέρονται στη σελίδα αυτή. Για παράδειγμα η πηγή των φωτογραφιών που έχουν βάλει στο site. Δεν ξέρω αν ο Γιώργος τους έδωσε τα διακαιώματα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες του (που αποτελούν μεγάλο μέρος των φωτογραφιών που υπάρχουν εκεί μέσα), αλλά στον επίσημο ιστοχώρο του χωριού θα έπρεπε να αναφέρεται η πηγή. Τέλος πάντων η Επανομή ήταν ένα από τα χωριά που ανακάλυψε το internet λίγο αργά, αλλά όπως και άλλοι δήμοι το χρησιμοποίησε κατά βάσει για προβολή του εκάστοτε δημάρχου.
Όπως και να έχει αν μπει κάποιος στο site θα δει ότι είμαστε ακόμα Δήμος Επανομής με δήμαρχο τον Απόστολο Οικονομίδη και ότι "Με την νέα διαδικτυακή μας πύλη στοχεύουμε στην άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα δημοτικά δρώμενα", με τελευταία ενημέρωση (ενδεχομένως και τη μοναδική από τότε που δημιουργήθηκε) τον Ιούνιο 2010.

Με άλλα λόγια για το site αυτό δόθηκαν κάποια χρήματα (?) και ενδεχομένως να δίνονται ακόμα και ΔΕΝ λειτουργεί. Και μην γελιέστε, δεν ξέρω για τον συγκεκριμένο ιστοχώρο, αλλά συνήθως για τέτοια projects δίνονται από τους δήμους πολλά λεφτά κι ας μην αντιστοιχούν στο τελικό προϊόν. Δεν ξέρω αν υπερβάλω ή όχι, αλλά κάπως δημιουργήθηκε το χρέος των 20.000.000 Ευρώ σε ένα δήμο με μερικές χιλιάδες κόσμο. Και αν θυμηθώ πόσο κόστισε εκείνο το άνοστο συντριβάνι στην πλατεία, τότε δικαιολογείται η καχυποψία μου...