Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ του Γ.Π.Σ. Επανομής

Σε μια τελευταία προσπάθεια διαλόγου από το blog για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Επανομής καταθέτουμε προτάσεις και σκεψεις. Οι δημόσιες διαβουλεύσεις παντός είδους, τρόπου και αποτελέσματος τελειώσανε. Μέχρι 6-8/3/2008 ο Δήμος Επανομής πρέπει να απαντήσει για την Β1 φάση. Ακολουθεί ηΒ2 φάση και η υπογραφή. Τον χάρτη της Β1 φάσης σύσσωμο το Δ.Σ. τον απέκλεισε. Έγινε όμως πάλι η επιτροπή για το Γ.Π.Σ. Οδήμαρχος παρουσίασε καινουργιο χάρτη. Η αντιπολίτευση ζητάει να σταματήσει τώρα και να δωθεί χρόνος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  1. Να καθοριστεί ζώνη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  2. Να καθοριστεί ζώνη καινοτομίας και έρευνας.
  3. Η Β' κατοικία να οριστεί ως Α' κατοικία γιατί ουσιαστικά έτσι θα λειτουργήσει και δεν θα έχει την υποδομή, κι αν δεν γίνεται να οριστεί στο λεκτικό ως αρτιότητα των οικοπέδων 2000τ.μ. μαζί με συντελεστή δόμησης 0,1
  4. Να χαρακτηριστεί πρασινο τα 600-800 στρέματα των παπάδων στο ποταμο

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ THΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  1. Η περιφεριακή δόμηση στον οικισμό Επανομής- Μεσημερίου και του οικισμου προ του 1923.
  2. Η ύπαρξη ΓΑ περιφεριακά των οικισμών Επανομής και Μεσημερίου και σε μέγεθος αρκετά μεγάλο ώστε να επιτραπεί ανάπτυξη και σε μελλοντικό σχεδιασμό.
  3. Η μείωση τουΔ (αγροτική γη) σε ποσοστό της τάξης 20-40% και στους δύο οικισμούς και με κατοχύρωση να χτίζει όπως σήμερα κατοικία. αγροτικές κατασκηνώσεις, καταλύμματα αγροτουρισμού,γηπεδα Ολυμπιακών αγωνισμάτων και ό,τι άλλο περιλαμβάνει το λεκτικό της Β1 φάσης του ρυθμιστικού Θεσ/νικης για την Δ ζώνη.
  4. Ο αποκλεισμός δόμησης ρητά και κατηγορηματικά στην περιοχή Κριτσιανά Αγίας Αναστασίας από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και εκκλησιας γιατί αποτελούν μέρος αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας από τους ακτήμονες και υπάρχει απόφαση του συμβουλίου επικρατείας.
  5. Να γινει επέκταση για τουρισμό και αναψυχή από τα κτήματα του δημου στον ποταμο μέχρι τον οικισμό της παραλίας.
  6. Η μείωση συντελεστή δόμησης εντός υπαρχόντων οικισμών.
  7. Η προστασία του βιότοπου.

Όλα όσα γράψαμε για το ΓΠΣ μαζι με τα σχόλια πιστεύω ότι είναι μια προσπάθεια προβληματισμού και άποψης. Η απόφαση ανήκει στο Δ.Σ η και σε μας με δημοψηφισμα μετα απο ενημερωση και παρουσιαση προτασης.

Θ.Σαράφης

Δεν υπάρχουν σχόλια: