Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Προς τους δημότες της Επανομής

Στις 16 Φλεβάρη ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής έδωσε μια υπόσχεση την οποία δεν κράτησε. Υποσχέθηκε ότι εντος 25 ημερών, θα καλέσει συγκέντρωση των πολιτών της Επανομής και θα τους ενημερώσει για το τι σκοπεύει να κάνει στο θέμα της αποχέτευσης και της ασφαλτόστρωσης των δρόμων. Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε και η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Το έργο της αποχέτευσης εδώ και 6 μήνες είναι σταματημένο λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ το τοπίο στους περισσότερους δρόμους παραμένει «βομβαρδισμένο» και στη συνέχεια λασπωμένο, για να αποφύγουμε τη σκόνη. Οι δε λακκούβες συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ανθρώπους και αυτοκίνητα.
Ωστόσο εξακολουθούμε να πληρώνουμε τους άμεσους και έμμεσους φόρους στην πολιτεία, τα υψηλότερα δημοτικά τέλη, το ειδικό τέλος 80% επί των τελών και να έχουμε την ίδια στιγμή από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν χρέη στην επικράτεια, χωρίς καλά καλά να γνωρίζουμε το γιατί.
Εκτιμώντας αυτή την κατάσταση, οι φορείς της Επανομής, αποφασίσαμε να καλέσουμε εμείς την συγκέντρωση αυτή, προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις. Πιστεύουμε ότι η παθητική μας στάση δεν θα αναδείξει ούτε θα γνωστοποιήσει σε κανένα την σοβαρότητα της κατάστασης. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, τίποτα δεν μας διασφαλίζει ότι η όποια λύση δεν θα είναι άλλο ένα βάρος στην πλάτη μας η άλλη μια υποβάθμιση στην ποιότητα της ζωής μας.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες στο Δημοτικό θέατρο Επανομής στις 22 Μαΐου, στις 8μμ για να ζητήσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας τόσο από την νυν όσο και από την πρώην δημοτική αρχή.

Την συγκέντρωση συνδιοργανώνουν οι φορείς της Επανομής:

Σύλλογος επαγγελματοβιοτεχνών Επανομής
Σύλλογος γονέων Λυκείου Επανομής
Πολιτιστικός σύλλογος Επανομής
Σύλλογος γονέων Γυμνάσιου Επανομής
Κυνηγετικός σύλλογος Επανομής
Σύλλογος γονέων 1ου, 2ου και 3ου Δημ.Σχ.
Α.Ε.Σ. Αριστοτέλης
Ακαδημία Οίνου και Αμπέλου
Γ’ Γεωργικός Συνεταιρισμός Επανομής
ΚΑΠΗ Επανομής

Δεν υπάρχουν σχόλια: