Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2007

ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

«Άκρα του τάφου σιωπή»

Ήταν προς το τέλος της προηγούμενης δημαρχίας του κ. Οικονομίδη όταν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Επανομής – εφεξής Γ.Π.Σ Επανομής – μπήκε σαν θέμα για ανάθεση μελέτης.

Μετατοπίστηκε, και στις αρχές της τετραετίας του κ. Γραμμένου – πρώην δημάρχου – ανατέθηκε η μελέτη του Γ.Π.Σ. Επανομής σε γραφείο.

Από τότε μέχρι και σήμερα – παρόλο που ο χάρτης υπήρχε, καμία συζήτηση, κανένας προβληματισμός, καμία ενημέρωση. Σ’ όλο αυτό το διάστημα όμως κάποιοι ήξεραν, κάποιοι διαμόρφωναν το χάρτη, κάποιοι πουλούσαν και αγόραζαν κτήματα, κάποιοι επένδυαν.

Τον Ιανουάριο του 2006 οριστικοποιήθηκε ο χάρτης και από τότε «άκρα του τάφου σιωπή». Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να «ανοίξει» - ή μάλλον έπρεπε να είχε «ανοίξει» - για ενημέρωση, προβληματισμό και συζήτηση.

Πηγή πληροφόρησης μπορεί να είναι οι γνώσεις σας, η ιστοσελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ, το διαδίκτυο και ο Δήμος Επανομής.

Γνωρίζοντας ότι «ο σιωπών δοκεί συνενείν» καταθέτουμε το κείμενο αυτό πιστεύοντας ότι θα αποτελέσει την αρχή μιας σειράς ενεργειών….

Κίνηση Πολιτών Επανομής




Υ.Γ. το κείμενο επεξεργάσθηκε στις 27/1 ενώ είχε αναρτηθεί στις 23/1. Παρ'όλα αυτά επειδή τα σχόλια δεν είναι πάνω στο αλλαγμένο σημείο δεν θεώρησα αναγκαίο να κάνω καινούργιο post αλλά άλλαξα απλά τo παλιό.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς εστί "Κίνηση Πολιτών Επανομής"?

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ποιά προβλέπεται να είναι η δράση της, εκτός από τα γενικόλογα κείμενα;

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή αυτήν την ανακοίνωση δημιουργήθηκε ένας φάκελος στη σελίδα του blog - www.epanominews.googlepages.com- με ενδιαφέροντα κείμενα για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας μαγκες.ισως γραψω κι εγω κατι εν καιρω.προς το παρων θα σας τα λεω στο δρομο οπου συχναζω

καψος

par...alogos είπε...

Έλα ρε Κάψο!!!
Πιο χαμηλά δεν μπορούσες να γράψεις;;;

Εμείς εδώ θα είμαστε, πάντως.
Άλλο το καφενείο, άλλο το blog όμως...