Τρίτη, 5 Ιουνίου 2007

Περιβάλλον – Παγκόσμια μέρα

Για να μην ξαναδούμε φαινομενα όπως αυτά που είδαμε πριν ένα χρόνο:Δεν θα ξαναμπώ στο γενικότερο πρόβλημα του νομού Θεσσαλονίκης όσον αφορά τις χωματερές, αλλά σε κάποια πιο «μικρά» και καθημερινά οικολογικά προβλήματα του Δήμου μας.
Τώρα που έρχεται και καλοκαίρι θα δούμε ξανά τις παραλίες μας να γίνονται ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Την ευαισθησία του κάθε ανθρώπου μπορείς να την επηρεάσεις με συγκεκριμένες κινήσεις.

1) Κάδους και καλάθια σκουπιδιών ανά συνεχόμενα σημεία των παραλιών μας (και ολόκληρου του Δήμου φυσικά) και όχι μόνο στον Ποταμό, αλλά και σε μέρη όπως Φανάρι, Παραλία, Πάλιουρας και τα λοιπά. Εννοείται συλλογή αυτών ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

2) Διοργάνωση καθαρισμού παραλιών [ΚΑΙ του υδροβιότοπου] από Δήμο, Πολιτιστικό σύλλογο, φορείς νεότητας, προσκόπους, σχολεία κτλ. Ας δώσουμε επιτέλους ένα μήνυμα μαζικότητας που θα έχει και ένα σοβαρό πρακτικό αποτέλεσμα.

3) Κάδοι ανακύκλωσης (χαρτιού, αλουμινίου και γυαλιού) παντού στην Επανομή.

4) Δραστηριοποίηση Σχολείων και Συλλόγων ατομικά πάνω στο ζήτημα «περιβάλλον», όχι μόνο με ομιλίες (που καταντούν βαρετές από κάποιο σημείο και μετά), αλλά με πρακτικά θέματα (από τον περιοδικό καθαρισμό σημείων στην Επανομή μέχρι και την δημιουργία αφισών για το περιβάλλον που φυσικά θα γίνουν με τρόπο ελκυστικό στους ενδιαφερόμενους).

Αυτά λοιπόν.
Απλά και ΧΩΡΙΣ κανένα χρηματικό κόστος πραγματάκια που μπορούν να σώσουν πολλά πράγματα όπως για παράδειγμα αυτός ο κατά-καημένος υδροβιότοπος μας που καταστρέφεται μέρα με την μέρα…

Κανούλας Δημήτρης
(or par…alogos)

2 σχόλια:

θανασης σ. είπε...

και αυτο το 33% αυξηση στα δημοτικα τελη βρε μητσο που θα παει.δε λεω καλος ο εθελοντισμος αλλα μπροστα αυτος που εχει την ευθυνη.

par...alogos είπε...

Α ναι. Δεν διαφωνώ. Προφανώς και "επιστροφή" των δημοτικών τελών μέσω κοινωνικών παροχών. Απλά πρέπει κι εμείς οι άλλοι να λειτουργούμε ως ομάδα πίεσης...

Δημήτρης