Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006

Το είδαμε και αυτό!


Δεκαπέντε μέρες το πρόβλημα με την χωματερή των Ταγαράδων και τα «προϊόντα του πολιτισμού μας» δεν είχαμε που να τα ρίξουμε.
Χρόνια Ευρωπαίοι σε «ισχυρή Ελλάδα» και τα σκουπίδια μας αντί για το λάκκο των Ταγαράδων στον βιότοπο της Επανομής, δίπλα στο camping. Δεν ξέρω αν έχουν μεταφορτωθεί –οι διακοπές βλέπετε με εμπόδισαν να το στείλω στο blog- αλλά είναι σίγουρο ότι αν τηλεφωνήσει κάποιος στο Δήμο και πει ότι έχει στερεά σκουπίδια (όχι οικιακά) θα του προτείνουνε να τα ρίξει δίπλα στο camping του ΕΟΤ. Και αν ακόμη δεν του το προτείνουνε ξεκάθαρα και τον αντιληφθούνε σίγουρα δεν θα του επιβάλλουν πρόστιμο. Είναι μια κοινά αποδεκτή λύση άλλωστε. Ρίχνετε εσείς κι εκεί και αλλού και θα δούμε τι θα κάνουμε. Το πολύ πολύ να πληρώσουμε για να τα πετάξουνε. Και πάει λέγοντας και περιμένοντας…
Kάποτε ο «πολιτισμός» μας πρέπει να μας υποχρεώνει για τον διαχωρισμό των σκουπιδιών, την ανακύκλωση. Και πέρα από αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας να επιβάλλει το «ο ρυπαίνων πληρώνει» και μάλιστα ακριβά.


Σαράφης Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: